Goede doel

De Bergrace ondersteunt een goed doel!

 

De Hoge Born: een biologische zorgboerderij met een landwinkel op één plek.

Deze vind je aan de Bornsesteeg in Wageningen, een landwinkel met biologische producten, die daar worden geteeld. Op deze boerderij wordt ook psychiatrische zorg geboden aan mensen met een chronische problematiek in een beschermde omgeving. Ze kunnen onder meer werken op het land en in de kassen.

De Hoge Born biedt een rustige omgeving, ver van de dagelijkse hectiek, waar de natuur dichtbij en inspirerend is. Bedrijfsleider Hans Janssen heeft de zorg met een enthousiast team over dit mooie biologisch groente- en fruitbedrijf.

Dat gaan de deelnemers ervaren en proeven, want bij de finish wordt, wegens het succes van vorig jaar, opnieuw een prei incl. een recept keurig in een papieren zak aangereikt. Was een leuke verrassing en werd gewaardeerd.

Hans Janssen “We zijn een dagbestedingsbedrijf, een ontmoetingspunt voor mensen, die psychische hulp nodig hebben en die weer in een veilige omgeving kunnen opbloeien. Er zijn ook jongeren en volwassen mensen met een verslavingsverleden of met een lichte handicap, die hier een nuttige en zinvolle dagbesteding hebben.

Hij is positief over de samenwerking met de Bergrace, die enkele jaren geleden is ontstaan tijdens de Bergrace Wandel4Vierdaagse: “Een extra financiële bijdrage via het inschrijfformulier kunnen wij altijd goed gebruiken en wordt zeker nuttig besteed. De lijntjes zijn hier heel kort en zichtbaar. Diverse bijzondere acties worden samen met de stichting van Berg tot Berg race georganiseerd en met veel succes. Het wordt steeds drukker in de landwinkel aan de Bornsesteeg in Wageningen.

Vriendelijk verzoek: noteer een financiële bijdrage op het inschrijfformulier. Ook met een kleine bedrage zijn wij al tevreden, want alles helpt. Het ingelegde bedrag wordt verdubbeld door de stichting en daarvoor wordt er een passend cadeau aangeboden, waar de mensen, die het hard nodig hebben, op De Hoge Born lange tijd plezier aan kunnen beleven.

Wegens het succes van vorig jaar opnieuw die ludieke en smaakvolle verrassing bij de finish!

Elke deelnemer ontvangt dus ook nu een verse biologische prei met een heerlijk recept, keurig in een papieren zak verpakt. De prei wordt aangeboden door Zorgboerderij en Landwinkel De Hoge Born, waar deze ook wordt gekweekt. Zo wordt het extra lang en lekker nagenieten.