Goede doel

De Bergrace ondersteunt De Hoge Born!

 

Wegens het succes van vorig jaar, opnieuw die ludieke en smaakvolle attentie bij de finish! Elke deelnemer ontvangt weer verse biologische prei, incl. een heerlijk recept, verpakt in een papieren zak.

De prei gekweekt op en aangeboden door Zorgboerderij en Landwinkel De Hoge Born in Wageningen. Zo is het mogelijk om de volgende dag nog eens lekker na te genieten. Voor velen misschien een leuke verrassing die nog steeds op prijs wordt gesteld.

De Hoge Born: een biologische Zorgboerderij met een Landwinkel op één plek, is gevestigd aan de Bornsesteeg in Wageningen. Vele van de biologische producten worden daar geteeld. Op de boerderij wordt psychiatrische zorg geboden door Lieve Goed aan mensen met een chronische problematiek. Dit in een rustige omgeving, ver van de dagelijkse hectiek en waar de natuur dichtbij is en inspirerend werkt.

Hans Jansen, de bedrijfsleider, heeft de zorg met een enthousiast team over dit mooie biologisch groente- en fruitbedrijf. Citaat van Hans “We zijn een dagbestedingsbedrijf, een ontmoetingspunt voor mensen, die psychische hulp nodig hebben en weer in een veilige omgeving kunnen opbloeien”. Er zijn ook jongeren en volwassenen met een verslavingsverleden of met een lichte handicap die hier een nuttige en zinvolle dagbesteding hebben. Deze vindt plaats in een beschermde omgeving op het land, in de werkplaatsen en in de groente kassen.

Hans Jansen is ook positief over de samenwerking met de stichting van Berg tot Berg race, die enkele jaren geleden is ontstaan tijdens de Bergrace Wandel-4-Daagse. Een extra financiële bijdrage, via het inschrijfformulier, kunnen wij altijd goed gebruiken en wordt zeker nuttig besteed, verteld hij verder. De lijntjes zijn hier kort en zichtbaar. Diverse bijzondere acties worden samen met de stichting succesvol georganiseerd. Het wordt mede daardoor steeds drukker in de landwinkel aan de Bornse Steeg gelegen nabij de Campus van de WUR in Wageningen.

Vandaar het vriendelijke verzoek, noteer een financiële bijdrage op het inschrijfformulier. Met elk bedrag zijn wij content want alles helpt. Het ingelegde bedrag wordt verdubbeld door de stichting. Voor de bijdrage worden passende artikelen gekocht voor de mensen op de Hoge Born die het echt hard nodig hebben en daar veel plezier aan beleven.