Parcoursen

Informatie over de DRIE BERGRACE ALLESINÉÉN onderdelen. Onderaan deze pagina de plattegronden.
Bergrace Trail over verschillende ondergronden.

De volgende parcoursvormen kom je tegen, een bosloop, een stratenloop, bergloop over een bergrand, door het Belmonte park, over de Rijndijk en een mudrun.

De ondergrond is zand, gras, klinkers, asfalt en een beetje modder. Gaat over paadjes met trappetjes en hoogte verschil op de Wageningse Berg. De klaphekjes, bruggetjes zijn “speelse hindernissen” op het parcoursgedeelte door de Uiterwaarden.

Voor de derde keer op het Bergrace programma maar het staat nu al vast, het wordt weer een leuke sportieve happening met div. verschillende leuke uitdagingen wat gebruikelijk is bij de Bergrace. Dat ervaar je al op een korte afstand in deze unieke afwisselende omgeving.

Waarom deze twee locaties, omdat de Wageningse Berg en de Uiterwaarden aan elkaar grenzen. Beide met zachte- en verschillende ondergrond, afwisselend door spannende paadjes in een prachtige omgeving. Een fantastische locatie om te genieten van de natuur en de persoonlijke grenzen op te zoeken omdat hoogteverschillen duidelijk aanwezig zijn.

De start & finish is voor het Fletcher Hotel De Wageningsche Berg.

1.35 km. Volg je het Bergpad, stukje bos, de Oranjelaan, dan achter het Stadion langs en weer door het bos naar de finish.

2.5 km. Via het Bergpad richting Renkum. Dan via het bos achterlangs de Oranjelaan en vervolgens achter het Stadion langs, door het bos naar de finish.

5.1 km. Ook hier het Bergpad richting Renkum, op het verste punt terug door het bos langs het Stadion. Door een klein stukje bos richting Belmonte park, langs de Bergrand naar de Holleweg die bergafwaarts wordt gelopen. Onderaan rechtsaf via een trap weer naar boven. Bovenaan een extra lus en dan via het voetpad van de Westbergweg weer terug naar de Holleweg. Onderaan gelijk oversteken en weer het Bergpad op, via de trappetjes naar de finish. Een parcours met vele mooie vergezichten.

8.3 km. is 1 ronde en de 16.6 km is 2 keer dezelfde ronde die over de Wageningse Berg gaat en door de Uiterwaarden.
Een korte omschrijving van de ronde die zo verschrikkelijk mooi is.

Na de start linksaf. Door een stukje bos en door het unieke Belmonte park. Aangekomen bij de oversteek van de Westbergweg wordt het Bergpad gevolgd. Op de Veerweg aangekomen even links en dan via de Wageningse Rijndijk de Uiterwaarden in. Slingerend door het gras, over bruggetjes, door klaphekjes en langs de Rijn kom je uiteindelijk weer op de Veerweg uit. Een klein stukje naar rechts over asfalt en dan bij de Holleweg rechts het Bergpad op met de trappetjes tot aan de finish. Ga je voor een tweede ronde d.w.z. 16.6 km dan blijft de route gelijk.

Mountainbiken Bergrace Off The Road.

De wedstrijd vindt plaats, zoals een aantal jaren geleden, in de bossen van Oranje Nassau Oord (ONO) gelegen aan de noordzijde van de Wageningse Berg. De start en finish zijn nu bovenop de Wageningse Berg nabij de Scheidingslaan waar ook de auto’s geparkeerd moeten worden. Op 600 mtr. afstand van Fletcher Hotel de Wageningsche Berg. In dit Hotel moet je ook het stuurbord ophalen en vindt nadien de prijsuitreiking plaats tijdens de Sunday Afternoon Party. De datum van inschrijven bepaalt de startvolgorde, zoals gebruikelijk is bij de Bergrace.

Je hebt de keuze uit twee wedstrijden, over 75 min. of 105 min. met twee verschillende starttijden.

De wedstrijd is als volgt kom je voor b.v. bij de 75 min. door bij de finish dan moet je nog een ronde. De jury zal met een bel de laatste ronde aangeven. Winnaar is die direct NA de 75 min. als eerste over de finish komt. Daarna moet iedereen stoppen. De route van ± 7,5 km. kun je het best omschrijven als pittig en lastig. Met redelijk wat hoogteverschil, met diverse lange stukken maar ook met redelijk veel bochten werk. Lekker pittig voor Midden Nederlandse begrippen, zo zou je het kunnen noemen. Maar het is voor iedereen goed te doen. Er zijn geen echte gevaarlijke passages, maar opletten blijft een vereiste net zoals het dragen van een fietshelm.

De route is voor beide wedstrijden gelijk en is uitgezet door Patrick Jansen en Ton de Haan, bekend van Traks & Trails, die vele vaste routes hebben uitgezet door heel Nederland en België. De start & finish wordt verzorgd door goede bekenden van de Bergrace, de juryleden Gerrit Roelofsen, Wim Snijder en speaker Hans van Bom. Drie personen die een begrip zijn bij vele mountainbikers.

De stuurbordjes moeten worden opgehaald in Het Fletcher Hotel De Wageningsche Berg. Na- inschrijven kan tot een half uur voor elke start. Daar vindt ook de prijsuitreiking plaats. Het stuurbordje mag dit keer als extra herinnering behouden worden net zoals de medaille die bij de finish wordt omgehangen. De BibTag van My Laps voor de tijdregistratie is achter op het stuurbordje geplakt. De event sticker van deze race is op de voorzijde geplakt. Per onderdeel is er een afzonderlijke uitslagenlijst voor de mannen en de vrouwen. Behoor je bij de vijf snelsten dan moet je wel aanwezig zijn anders komt de prijs te vervallen.

Opgelet! Pas goed op bij het oversteken van de N225 van en naar het Hotel waar ook de toiletten zijn.

De laatste van Berg tot Berg race OVERDAG.

Altijd nog een keer willen doen! Dat kan op 8 maart en niet eens in het donker!
Deze editie wordt net zoals de allereerste van Berg tot Berg race in l984 gelopen van Rhenen naar Wageningen. De afstand bedraagt ± 12,6 km. inclusief een “afscheidsrondje” door het Stadion op de Wageningse Berg.
De start is om 13.15 uur boven op de Grebbeberg voor het Pannekoekhuis De Grebbeberg, gelegen naast Ouwehands Dierenpark. Het parcours is gelijk aan de Bergrace by Night. De finish is aan de voorzijde van het Fletcher Hotel de Wageningsche Berg aan de Rijnzijde bovenop de Wageningse Berg, Vandaar dat de laatste paar meters door een stukje bos gaan.

Opgelet: net even anders.
Het startnummer kan worden opgehaald op zaterdag 7 maart tussen 10.00 en 17.00 uur op Zeemansstr. 1, Wageningen. Dan kun je ook na-inschrijven en gelijk je startnummer meenemen. Dat heeft onze voorkeur. LET OP, meerprijs bij na-inschrijving. 

Afwijkend: op zondag 8 maart bestaat ook de mogelijkheid om in het Pannekoekhuis De Grebbeberg, gelegen naast Ouwehands Dierenpark, vanaf 11.00 uur je startnummer op te halen. Dus NIET in het Fletcher Hotel. 
Na- inschrijven, op zondag, is alleen mogelijk in het Fletcher Hotel de Wageningsche Berg. Het slimste is dus om vooraf in te schrijven.
Reden: de start van deze afstand vindt plaats voor het Pannekoekhuis.
Waardoor meerdere keren op en neer rijden niet nodig is wanneer je hebt voor ingeschreven.

Wel en Niet. Het Pannekoekhuis heeft heerlijke koffie en iets lekkers erbij maar er is geen kleedruimte. Oplossing net zoals bij de Bergrace by Night kun je kleding achterlaten die niet meer gedragen wordt tijdens het lopen. Deze gaat ook nu weer naar het Leger des Heils die er erg blij mee zijn.
Gelet op de parkeersituatie ter plaatse het advies laat je brengen naar Rhenen en weer ophalen bij het Fletcher Hotel De Wageningsche Berg waar je over de finish komt. Dat geldt ook wanneer je zaterdag het startnummer al hebt opgehaald.
Het slimste is om het vervoer naar de startlocatie zelf goed te regelen. De prijsuitreiking vindt plaats in het Fletcher Hotel tijdens de Sunday Afternoon Party.

HET LAATSTE NIEUWS: voor 2 euro, is er busvervoer mogelijk van Wageningen naar Rhenen. Het buskaartje is te bestellen via het inschrijfformulier of bij de inschrijving in het Fletcher Hotel. De bussen rijden vanaf 11:30 tot en met 13:00 uur. Instapplaats op de Generaal Foulkesweg. 

NIEUW: Een blijvende meerwaarde voor de medaille. In het Fletcher Hotel kun je na afloop de medaille laten graveren met de afstand en de eindtijd/klassering voor maar €1,50 (Alleen contant te voldoen!).

Cani-run is hardlopen met je maatje op vier voeten.

Cani-runners zijn welkom en zijn vrij in de keuze van de afstand, die het beste past bij de combinatie sporter en hond.

De 8.3 km. gaat voor groot deel door de Uiterwaarden en heeft nagenoeg geen asfalt. Is wel afwisselend en uitdagend. Bij de 16,6 km wordt tweemaal dezelfde ronde gelopen. Vorig jaar voor vele deelnemers met hond een bijzondere belevenis.

De geleverde prestaties worden opgenomen in de uitslag van de desbetreffende afstand. Om je deelname aan de Cani-run eenvoudiger terug te kunnen vinden, plaats dan achter je familie naam in hoofdletters CANI.

Geen kanshebber op een top 5 plaats, sluit dan achteraan bij de start. Dit om opstoppingen bij versmallingen, hekjes, bruggetjes en klimmetjes te voorkomen. Het spreekt voor zich dat de hond moet zijn aangelijnd met een gordel. Zo blijft het voor iedereen een leuke belevenis.

Onderaan de Holleweg en bij de finish staan voor de viervoeters drinkbakken. Deze locatie passeer je meerdere malen.

Plattegronden:

Trail 1,4km

Trail 2,5km

Trail 5,1km

Trail 8,3km & 16,6km

Bergrace

Mountainbike